România a obţinut prima victorie la Europene

Naţioanala pregătită de Gheorghe Tadici a obţinut joi seara calificarea în grupele principale ale Campionatului European de handbal după ce a dispus cu scorul de 23 – 22 de Ucraina, în ultimul meci din prima fază a grupelor. România a început bine jocul, iar după zece minute conducea cu 4 – 1. Reprezentativa ţării noaspte a surprins Ucraina de câteva ori pe contraatac, dar şi jocul cu pivotul a funcţionat bine. „Tricolorele” îşi doreau chiar să facă scor cu reprezentativa Ucrainei, dar adversarele au speculat bine jocul ceva mai slab în anumite momente al echipei noastre şi a avut doar trei lungimi în spatele României la pauză, când tabela a arătat 12 – 9. Jucătoarele lui Tadici şi-au menţinut avantajul de trei puncte şi în partea a doua, iar cu un sfert de oră înainte de final s-au desprins la cinci goluri, 19 – 14. Jocul din final nu a mai fost la fel de bun, iar ucrainiencele s-au apropiat la un singur gol până la final, după ce în ultimele secunde au beneficiat şi de o aruncare de la şapte metri.
În urma acestei victorii, România s-a calificat în grupele principale alături de Norvegia şi Danemarca, în timp ce din cealaltă grupă s-au calificat Spania, Ungaria şi Polonia pe care „tricolorele” le vor întâlni în grupa principală.
„Pentru mine este o surpriză că nu s-a calificat Rusia, cu toate că în ultimii ani Polonia a crescut foarte multe jucătoare, au handbaliste excelente, precum Kudlacz şi Wojtaz. Ne va fi greu, dar mă bucur că a venit Polonia din grupa cealaltă. Dacă Norvegia va câştiga toate meciurile, avem şanse să prindem semifinalele”, a declarat Gheorghe Tadici la finalul partidei.
Pentru România, primul meci din grupa principală este programat sâmbătă seara, la ora 21:30 (ora României), împotriva Ungariei. Luni, de la ora 17, „tricolorele” vor înfrunta Spania, iar miercuri, de la aceaşi oră, naţionala lui Tadici va evolua împotriva Poloniei.

One Thought to “România a obţinut prima victorie la Europene”

  1. victor

    Felicitari sincere omului care reprezinta judetul la cel mai inalt nivel in sporturile de echipa si nu numai… dl TADICI este persoana in cauz .

Leave a Comment